Bijwerken vanuit een gedeelde map configureren

Als u minder internetverkeer wilt verbruiken, kunt u het updaten van databases en programmamodules op computers binnen het bedrijfsnetwerk met behulp van een gedeelde map configureren. In dit geval ontvangt een van de computers in het bedrijfsnetwerk de updatepakketten vanaf Administration Server van Kaspersky Security Center of vanaf de Kaspersky-updateservers en worden de ontvangen updatepakketten naar de gedeelde map gekopieerd. Andere computers in het bedrijfsnetwerk kunnen dan het updatepakket in deze gedeelde map ophalen.

Zo configureert u het updaten van databases en programmamodules vanuit een gedeelde map:

1. Schakel het kopiëren van een updatepakket naar een gedeelde map in op een van de computers in het lokale netwerk.
  2. Configureer het ophalen van updates voor databases en programmamodules in de gedeelde map voor de resterende computers in het bedrijfsnetwerk.

Zo schakelt u het kopiëren van het updatepakket naar de gedeelde map in:

1. Ga in het hoofdvenster van het programma naar het gedeelte Updaten.
  2. U ziet nu de lijst met taken: selecteer de taak en klik op .
  3. Schakel in het blok Updates verdelen het selectievakje Updates naar map kopiëren in.
  4. Voer het UNC-pad naar de gedeelde map in (bijvoorbeeld \\Server\Share\Update distribution).
  5. Sla uw wijzigingen op.

Zo configureert u het updaten vanuit een gedeelde map:

1. Ga in het hoofdvenster van het programma naar het gedeelte Updaten.
  2. U ziet nu de lijst met taken: selecteer de taak en klik op .
  3. Klik op Updatebronnen selecteren.
  4. Klik in het venster op de knop Toevoegen.
  5. Geef in het venster dat wordt geopend het pad naar de gedeelde map.

Het bronadres moet overeenkomen met het adres dat u eerder hebt opgegeven wanneer u het kopiëren van het updatepakket naar de gedeelde map hebt geconfigureerd (zie instructies hierboven).

6. Klik op Selecteren.
  7. Configureer de prioriteiten van updatebronnen met de knoppen Omhoog en Omlaag.
  8. Sla uw wijzigingen op.